4.1.11

MODUL TAHUN 2 LITERASI DAN NUMERASIRamai di kalangan guru LINUS masih tertanya-tanya tentang modul tersebut. Tidak kurang juga ada yang masih belum tahu tentang kemahiran-kemahiran dalam Literasi dan Numerasi Tahun 2. Lebih 'menarik' lagi pertanyaan itu ada juga datangnya daripada guru yang pernah menyertai kursus LINUS Tahun 2. Sebenarnya tidak perlu kita salahkan sesiapa. Kita manusia biasa, pasti banyak kekurangannya. Oleh itu kita mesti bantu membantu.
Apabila disebut bantu membantu, pastinya terarah kepada FasiLINUS akan membantu guru LINUS. Tapi ada juga sebilangan besar FasiLINUS yang tidak segan untuk meminta bantuan guru LINUS. Ini satu situasi yang sihat dalam melaksanakan visi dan misi LINUS. Kita kembali semula kepada isu guru LINUS yang bersemangat untuk melaksanakan Program LINUS pada awal tahun ini. FasiLINUS yang pernah berkursus di Melaka pada tahun 2010 pasti memiliki draf modul seperti gambar di atas.
Kita belum pasti bilakah waktunya modul sebenar akan sampai ke tangan guru LINUS sedangkan guru LINUS sudah bersemangat untuk memulakan pengajaran dan pembelajaran.
Ceritanya cukup mudah, guru LINUS hubungi FasiLINUS dan dapatkan draf modul tersebut. Cara untuk mendapatkannya boleh dipermudahkan, guru LINUS fotostat sendiri dengan kos sendiri atau kos ditanggung oleh sekolah. Semoga LINUS berjaya dengan adanya semangat kerjasama yang sedia ada.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan